Ватсап воведува нова промена, на оние кои препраќаат пораки нема да им се допадне

t

опуларната апликација за кореспонденција, Ватсап, во новото ажурирање ќе постави ограничувања за тоа колку пати корисникот може да препрати порака.

Промената беше забележана од порталот ВАБетаинфо, веб-страница која ги истражува раните верзии на Ватсап пред да бидат објавени тие верзии. Во неодамнешната бета верзија за Андроид верзијата на апликацијата, Ватсап ги блокираше корисниците да препраќаат порака на повеќе од еден групен разговор. Доколку корисникот сака да го препрати текстот на вториот или третиот разговор, ќе мора да го избере и повторно да го проследи, објаснуваат од ВАБетаинфо.

„Штом пораката е означена како препратена, повеќе не е можно да се препраќа на повеќе од еден групен разговор истовремено“, рекоа тие, истакнувајќи дека новото ограничување моментално се однесува само на бета-тестерите и ќе биде достапно за сите во следните неколку дена. Сепак, останува нејасно зошто Ватсап воведува нови ограничувања.

Ова не е прв пат Ватсап да го отежнува проследувањето на содржината во обид да се искорени измамата. Во март 2019 година, тие додадоа ознака што автоматски покажува дали пораката е препратена, а една година подоцна беше воведено ограничување на бројот на препраќање пораки за да се запре бранот на лажни вести што ги шири апликацијата во времето на пандемијата на коронавирус избивање на зараза.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ватсап воведува нова промена, на оние кои…

опуларната апликација за кореспонденција, Ватсап, во новото…