(Видео) Ајде нека се бираат судии на избори – Да видиме дали ако подлежат на смена ќе се однесуваат како досега

t

Во денешната петочна епизода на Тешки муабети се зборуваше за македонското правосудство.

Љупчо Палевски – Палчо даде свој предлог за бирање на судиите:

“Ако може да се бираат градоначалници нека се бираат и судии на избори. Секој месен суд нека си направи отворени избори и народот да избере кој да му суди, кој да дели правда. Ако избере погрешно тогаш негова си е одговорноста.

Сега вака таа фела се однесува како да е недопирлива, независна од нас, не не бирате на избори ништо не ни можете.” – вели Палчо.

Гледајте ја емисијата на следниот линк: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=501280241539317&notif_id=1648162181950572&notif_t=live_video_explicit

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ