(Видео) Бугарскиот професор Дечев: Барањето за вметнување на Бугарите во македонскиот Устав е надвор од првично поставените услови

t

Барањето за вметнување на Бугарите во македонскиот Устав е ново и излегува од рамките на првичните услови кои Бугарија ги постави за Македонија.

Ова го вели бугарскиот професор Стефан Дечев за Канал 5 телевизија а во продолжение краток инсерт од неговата изјава.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Петков се налути: Не може македонските служби…

Поранешниот бугарски премиер Кирил Петков се налути…

Најантимакедонската партија во Бугарија протестира против НАТО…

Бугарската полиција денеска се судри со приврзаниците…

Бугарија продолжува да се наоружува: Ќе купуваат…

Владата на соседна Бугарија ја одобри набавката…

По примерот на Македонија и Бугарија го…

По Македонија и Бугарија одлучи да го…

(Фото) Бугарскиот провокатор Виктор Стојанов им се…

Бугарскиот провокатор Виктор Стојанов им се заканува…