(Видео) Ги засука ракавите: Орбан на традиционално колење свињи

t

Унгарскиот премиер Виктор Орбан учествуваше на традиционалниот настан на колење на свињи во селото Етемеш. Традицијата почнува со поздрав со домаќините и наздравување со ракија, по што главниот мајстор Орбан почна да ја подготвува свињата за колење.

Како што пишуваат унгарските медиуми, потоа тој професионално ја отстранил косата од животното со плински горилник, по што заедно со месарите започнал со расекување. На крај Орбан бил дел и од процесот на одвојување на сланината и мелењето на месото.

Унгарскиот премиер по завршувањето на целиот чин објави видео на социјалните мрежи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Да помогнеме за лекување на 19-годишниот Виктор…

На 19-годишниот Виктор Боневски од Скопје му…

Орбан: Економските проблеми ќе ја сменат позицијата…

Што повеќе економиите во ЕУ стагнираат, толку…

Орбан бара промени во ЕУ, луѓето сакаат…

Дојде време да се замени доминантниот дискурс…

Инфлацијата во Унгарија: Денес со прва двоцифрена…

Инфлацијата во Унграија денес се покачи на…

Орбан за Зеленски: Немам намера поради идиот…

Жесток дипломатски спор има во моментов меѓу…