(Видео) ЕЖЕЊЕ! Пробајте да не заплачете! Местрална изведба на “Учи ме мајко, карај ме” од Македонец од Лерин!

t

Владата може да потпишува што сака, Македонците ќе останат Македонци, секаде во светот, па и во Егејска Македонија.

Македонците таму си го знаат потеклото, си ја знаат историјата и традицијата, си ја почитуваат културата.

Во продолжение слушнете ја маестралната изведна на “Учи ме мајко, карај ме” од Македонец од Лерин.

Како што напишал Петре М. Андреевски:

„Пиреј е троскотна трева, а некои ја викаат и коштрева. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, таа пак не умира. Само малку да се допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева“

ЛИНК од видеото

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Груевски цитира италијански историчари: Кој е роден…

„Сите завојувачи на Македонија Хелените, Римјаните, варварите…

Македонец ќе биде министер во албанската Влада!

Албанскиот премиер и лидер на Социјалистичката партија,…

(Фото) Грчки националисти го нападнаа домот на…

Грчки националисти го нападнаа домот на Архимандритот…

Добро утро со Инфомакс: „Јас не сум…

Ѓорѓија Пулевски е македонски писател на кратки…

Детали за вчерашната престрелка во Белград: Македонскиот…

Македонскиот државјанин Д.Л. (21), кој вчера вечер…