(Видео) Ќе ви се стопи срцето, 90-годишен дедо раскажува: Во Воден порано немаше Грци, ние сме Македонци, секаде има земја македонска!

t

Во Воден порано немаше Грци, сега ги сменија имињата. Ние си зборуваме на македонски, каде и да одиш, и во Албанија има земја македонска и во Грција, вели 90-годишен дедо од Воден во разговор со неколку мажи.

Дедото кажува дека е Македонец и објаснува дека Грците ги смениле сите топоними од македонски во грчки имиња. Исто така објаснува за поделбата на Македонија.

Погледнете го видеото во продолжение:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Претседателката ќе чека новата влада да…

Сиљановска ќе почека да се формира новата…

ДУИ му помогна на Мицкоски за двотретинско…

Со 88 гласа “за” пред 3 часот…

Американската амбасада ќе ги подобрува односите помеѓу…

Аташето за култура и образовани на САД…

Обвинителството ја проверува и отфрлената претставка за…

Меѓу списите кои ги проверува обвинителството во…

Претседателката Сиљановска Давкова ќе ги прими поглаварите…

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ќе ги…