Владата го разреши Ване Цветанов

t

Владата го разреши Ване Цветанов од функцијата директор на Советот за унапредување и надзор на ревизијата, велат владини извори.

Цветанов за директор на оваа институција беше поставен од поранешниот премиер Зоран Заев во 2019 година, а претходно беше директор на Агенцијата за спречување перење пари и финансирање тероризам.

Владини извори исто така најавуваат дека ќе има нови 12 советници во Владата, професори економисти, од кои двајца Германци, чии имиња ќе бидат објавени до крајот на неделата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Се “заглавуваме” за нови 250 милиони евра:…

Владата донесе одлука за издавање на хартии…

Партиите тврдат: Владејачкото мнозинство и Владата се…

Партиите од владејачкото мнозинство тврдат дека нема…

Ограничени маржи на основните продукти: Народот нека…

Владата ни препорачува да готвиме во помали…

Претседателот на ССМ: На први мај бевме…

Претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија…

За Владата и ЕСМ рестрикции не се…

Генералниот директор на „Електрани на Македонија“, Васко Ковачевски,…