Владата денеска ќе ја одржи редовната 130-та седница

t

Владата на Република Македонија, денеска, 28.12.2021 година (вторник) ќе ја одржи редовната 130-та седница, на која согласно своите надлежности ќе разгледува повеќе точки од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

На дневниот ред на денешната седница е предвидено да се најде информацијата, со Предлог-одлука за прераспределба на средства од Буџетот на Република Македонија за Стратешки зелен инвестициски фонд, како и информација за спроведување на ИПА проектот „Подготовка на стратешки мапи за бучава и акциски планови со програма со мерки“.

На оваа седница, меѓу другото, ќе се расправа и по информацијата за Предлог-стратегија на Владата на Република Македонија за соработка и развој на граѓанското општество, со Акциски план 2022-2024.

За заклучоците и одлуките од денешната Владина седница, којашто е предвидено да започне во 12:00 часот, јавноста ќе биде информирана со соопштение, веднаш по нејзиното завршување.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Како може лидер да не ја…

Лидер е човек кој тоа што ветил…

(Видео) Американски топ дипломат го уништи Христијан…

Заменикот на државниот секретар на САД, О'Брајан…

(Видео) ЛИДЕРСКА СРЕДБА ВО ПОНЕДЕЛНИК! Ова се…

Уставни измени, претседателски и парламентари избори и…

Ќе падне Владата на Шолц? Се бараат…

Лидерот на Христијанско-социјалната унија (ЦСУ), Маркус Зодер,…

Илјадници протестираа законот за амнестија на каталонските…

Договорот за амнестија го склучи Социјалистичката партија…