Владата нареди: Институциите мораат да заштедат 15% енергија на месечно ниво

t

Владата, на денешната седница ја разгледа Информацијата со споредбена анализа за потрошена електрична енергија од државните институции, подготвена од Министерството за економија.

Министерството за економија беше задолжено да достави ваква информација и анализа до Владата, откако органите на државната управа, институциите коишто немааат статус на органи на државната управа и правните лица основани од државата, преку Генералниот секретаријат на Владата, беа задолжени да остварат заштеди во потрошувачката на електрична енергија. Задолжението се однесуваше на заштеди од 15% на месечно ниво, започнувајќи од 1 септември 2022 година – заклучно со 31 март 2023 година, споредено со истиот месец од претходната календарска година. Информацијата е доставена до Владата како материјал за информирање, а за деталите јавноста ќе биде информирана од страна на Министерството за економија, преку прес-конференција.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Влада: Да се запре рушењето на стадионот…

Владата синоќа на седница донесе одлука да…

ВМРО-ДПМНЕ очекува нова влада до средина на…

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Ѓорѓија Сајкоски кој…

Kaсами за новата влада: Етничката припадност не…

Претседателот на Движење Беса, Биљал Касами денеска…

Албанската коалиција „Вреди“ денес на преговори во…

Работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата на…

Мишустин ги предложи новите министри на Руската…

Премиерот на Руската Федерација, Михаил Мишустин ѝ…