Грандоманија: Кога Господ зема, зема се

t

Во пост со наслов „ГРАНДОМАНИЈА“ професорот Љубомир Цуцуловски иронично дојде до заклучок дека бугарската државна грандоманија кон Македонија ескалира.

„Сега, преку Слави Трифонов (полно име Станислав Тодоров Трифонов, по професија телевизиски забавувач, во слободно време политичар) бара од САД да го укине визниот режим со Бугарија, како неопходен услов да се откаже од ветоto кон влезот на Македонија во ЕУ. Наскоро, по сѐ изгледа, САД ќе бидат приморани да потпишат и специјален Договор за добрососедски односи со Бугарија, во кој ќе биде утврден и статусот на англискиот јазик, како дел од сеопфатните бугарски дијалекти”, пишува професорот Цуцуловски.

Во постот Цуцуловски исто така вели и дека: „Кога Бог некому нешто одзема (макар било и разум), тогаш одзема целосно”.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Портпаролот на бугарското МНР: Манупулациите на историската…

Сите манипулации што заедничката комисија со Македонија…

Вечно виновни: Милков тврди дека Македонија е…

За жал, реакцијата во Република Македонија е…

По реакцијата на Пенушлиски делото „Галичник“ симнато…

На барање на познатиот македонски сликар Илија…

Минималната плата во Бугарија се зголемува на…

И семејствата со деца од второ, трето…

Да негираш очигледен фашизам е фашизам! Да…

Бугарските историчари заклучиле дека владеењето од 1934-44…