Да негираш очигледен фашизам е фашизам! Да негираш јазик и историја на сосед е фашизам!

t

Бугарските историчари заклучиле дека владеењето од 1934-44 година за време на кое соработуваат со Оската, со нацистите и фашистите, ги депортираат македонските Евреи во Треблинка, а територија на Македонија ја окупираат, не било фашистичко.
Еве вака, да негираш очигледен фашизам е фашизам, пишува на фејсбук Ивор Мицковски.

Понатаму Мицковски пишува:

Да оспоруваш право на самоопределување во 21 век е форма на фашизам.
Да негираш јазик, историја и култура на сосед е фашизам.
Да ревидираш и присвојуваш нечија историја, личности и настани, да фалсификуваш факти, да ретушираш историја е фашизам.
Да оспоруваш право на сосед за членство во “демократски” клуб на земји е латентен фашизам.
Така да, џабе се перете, како власт, политика и државен наратив и идеологија и понатаму се однесувате како тоа што го негирате.
Колку порано се соочите со вашите црни страници од историјата, толку побрзо ќе излезете од оваа шизофренија.
За жал, многу луѓе и од кај нас се решени да ви помогнат во лошите и нечесни намери кон македонскиот народ и држава.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски најостро го осудува каменувањето на македонскиот…

Премиерот Димитар Ковачевски преку објава на Фејсбук…

Левица бара МНР да го осуди нападот…

„Вчера Македонците во Бугарија повторно беа жртва…

Бугарското МНР ја искара Македонија: Се однесуваа…

Остра реакција на бугарското МНР по тензијата…

Да немаме проблеми ни ние, ни вие:…

Македонците од Пиринска Македонија во организација на…

Бугарскиот МВР ироничен: Ќе ви подариме три…

Вицепремиерот за јавен ред и безбедност и…