Објавено на:

“Другата меѓународна” се шири: Кина и Русија канат нови членки во БРИКС

t

Чекор кон зајакнување на моќниот светски блок – Кина и Русија ги отвораат вратите.

Солидарноста и економската помош во кризни ситуации и отсуството на политички притисок се во природата на функционирањето на БРИКС, така што придобивките на земјите кои би станале нови членки на оваа организација се повеќе од очигледни.


Од друга страна, новите членки би имале можност да соработуваат со најголемите пазари во светот.

Идејата за проширување на БРИКС, економски блок составен од Бразил, Русија, Кина, Индија и Јужна Африка, неодамна беше изнесена од Кина и поздравена од Русија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Русите го окупираја Северодонецк, објави градоначалникот

Руските сили сега го контролираат Северодонецк во…

Кина со закана: Ќе го вратиме Тајван

Пекинг нема да се двоуми да го…

Сенаторот Ковитиди: Американското „партнерство“ во Пафицикот е…

Механизмот инициран од САД за партнерство во…

Руските трупи во Лисичанск: Се водат улични…

Руските и проруските сили влегле во Лисичанск…

Светските лидери се соочуваат со кризи на…

Каква разлика прави една година. Огромните предизвици,…