Д-р Беќаровски: Ковид cepтификатите се смешни во ерата на омикpoн, да бидеме први и времено да ги cyспендираме

t

Ако сите се сложуваме дека ниту вакцината, ниту претходното прележување не заштитува од можноста да се заразиме и да го пренесеме омикронот, тогаш која е целта на КОВИД сертификатот Т во дадениов момент, прашува д-р Нико Беќаровски.

Тој вели да бидеме лидери во Европа барем во нешто и бидејќи омикрон покажа дека сертификатите немаат значење да бидеме во првите кои ќе ги суспендираат.

– Некој ќе каже, вакцинираните и прележаните многу полесно ја поминуваат болеста и потешко се заразуваат. Да 100% точно и затоа е паметно да сте вакцинирани, ама тоа е личен ризик на непрележаните и невакцинираните, а не ризик по колективното здравје, поради кои и се воведоа овие сертификати. Место барање на сертификат на влезовите, денес многу поцелисходно е термокамера т е. мерење на телесната температура. Почитувани колеги од Комисијата за заразни болести, ќе Ве замолам размислете и ставете ја на дневен ред оваа идеја. Покажете малку оригиналност, пишува на ФБ, д-р Беќаровски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ЕУ фрлила вакцини против Ковид-19 вредни 4…

Членките на Европската Унија фрлиле 215 милиони…

Американската држава Тексас го тужи Фајзер поради…

Фармацевтскиот гигант ја измами јавноста за ефикасноста…

„ПУШТЕТЕ ГИ НЕКА УМРАТ“ Сериозни обвинувања за…

Патрик Валанс, главниот научен советник на владата…

Фаучи бил „шверцуван“ во централата на ЦИА…

Д-р Ентони Фаучи бил „шверцуван“ тајно во…

XBB.1.5: Што се треба да знаете за…

Додека повеќето од нас повеќе би сакале…