Еве што одлучи Владата на 9-тата седница

t

Владата на Република Македонија на 9-та редовна седница, која се одржа преку видео-конференциска интернет комуникација ја разгледа и усвои Информацијата во врска со План за производство на АД „Електрани на Северна Македонија“, во државна сопственост, Скопје за февруари и март 2022 година.

Согласно ова, донесена е одлука за продолжување на мерката со која дополнителните количини на електрична енергија ќе се обезбедат од домашно производство, односно од Друштвото за производство на електрична и топлинска енергија „ТЕ-ТО“ АД Скопје, кое ќе работи седум дена во неделата во периодот од 00:00 часот наутро до 24:00 часот со полна моќност, во периодот од 1 февруари 2022 година до 31 март 2022 година.

Согласно оваа мерка, АД „Електрани на Северна Македонија” – Скопје ќе ја откупува целокупната произведена електричната енергија на Друштвото за производство на електрична и топлинска енергија „ТЕ-ТО“ АД Скопје, согласно правата и обврските меѓусебно утврдени со склучен Договор за купопродажба на електричната енергија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

По кратко боледување почина новинарот Предраг Димитровски

Замина еден од доајените на македонското новинарство Предраг…

Невозможна мисија во Пекинг: Што побара Урсула…

Ќе отстапи ли Кина, праша бриселскиот портал…

Дескоска избрана за потпретседателка на Поткомисијата за…

Професорката Рената Дескоска е избрана за потпретседателка…

(Видео) КИНЕЗИ УЧАТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК на Универзитетот…

Кинези учат македонски јазик од Македонка во…

Над 3.600 деца се вакцинирани во нивинте…

Над 3.600 деца се вакцинирани во нивните…