Зеќири се расплака во завршните зборови на судењето: Јас работев по наредба на други, не сум сторил криминал, прогонот ми го уништи семејството

t

Во завршните зборови на судењето против поранешниот Генерален секретар на Владата на Македонија Мухамед Зекири се правдаше дека не направил криминал, бил ставен на ѕидот на срамот, иако не сторил криминал и додаде дека се надева дека судот ќе го прогласи за невин и на крајот безмалку се расплака поради смртта на својот брат и се пожали дека целиот случај со неговиот прогон влијаело многу лошо на неговото семејство.

Објавување на пресудата ќе биде на 1-ви декември.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Монструозно: Таткото на Вања направи ЛАЈК со…

Таткото на Вања попладнево e донесен во…

Судот на ЕУ ја одобри забраната за…

Владините канцеларии можат да забранат верско облекување,…

Зеќири се расплака во завршните зборови на…

Во завршните зборови на судењето против поранешниот…

Судијката Снежана Манев избрана за претседателка на…

Судскиот Совет денеска ја избра судијката Снежана…

Амнестија за најблиските луѓе на Мицкоски: „Пресврт“…

Постапката е запрена поради сменети искази на…