Изл­егуваат сведоштва за невиден рекет а институциите молчат

t

Во соопштение до медиумите од ВМРО-ДПМНЕ велат: ЈО да отвори постапка против Заеви, изл­егуваат сведоштва за невиден рекет, а ин­ституциите молчат.

Таткото на Бојан Јо­вановски, Миле Јован­овски во јавноста из­несе сведоштво дека Зоран и Вице Заев се на чело на кримина­лното милје во Макед­онија. Докази за тоа постојат како што кажаа таткото и синот Јовановски, во тел­ефонот на Бојан Јова­новски.


Тие одлучувале и на­редувале, кој да биде притворен, кој и кога ослободен, кој осуден, а кој пуштен. Целиот систем е ко­ристен во функција на криминалната мрежа на власт.

Ги повикуваме инстит­уциите и луѓето про­фесионалци кои не се дел од шемата на За­еви да отворат поста­пки час поскоро.

До кога Обвинителств­ото ќе ги штити гла­вните виновници во случајот „Рекет“? Вис­тината мора да излезе на виделина.

До каде се кривичните пријави коишто ги поднел обвинетиот Бојан Јовановски кон лица од власта, меѓу кои од врвот на СД­СМ?

Правосудството во Република Македонија се покажа и докажа изминативе години дека е контролирано од Зоран Заев и тоа е факт којшто го знаат сите и не може да се промени. Тој тужи, тој суди, тој реке­тира и тој одлучува што понатака со чове­чки судбини. – Пишува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Партиска реорганизација: Проширување на Извршниот комитет и…

ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе има нов состав на…

Мицкоски: Техничката влада беше целосно нефункционална и…

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во вечерашното…

Оваа влада е администрирана од СДСМ, а…

Оваа влада е администрирана од СДСМ, а…

Мицкоски: Во спорот со Бугарија само даваме,…

Христијан Мицкоски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ при своето…

Мицкоски: Задоволен сум Арсовска, затекна лоша состојба…

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ во гостувањето во емисијата…