Изложба на слики на сликарот м-р Владимир Темоков – Шефе

t

M-р Владимир Темков – Шефе е сликар од Кавадарци, кој досега имал над 80 самостојни изложби, околу 50 групни изложби и бил учесник на 60 ликовни колонии во Република Македонија, Европа и светот.

Неговите дела биле изложени во Париз, Њујорк, Истсанбул, Софија, Анкара, Белград, Љубљана, Шангај, Сараево, Измир и многу други градови. Бил на студиски престој во Анкара, Париз и Њујорк. Зад него е творечки уметнички пат од 40 години.

Неговите дела утре ќе можат да се видат и во Кавадарци, а ќе бидат изложени во Локалниот музеј – Галерија, Кавадарци.

Изложбата ќе биде отворена утре (19.01) во 19 часот

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Измамена кавадарчанка мислела дека инвестира пари во…

Измамена е жена од Кавадарци, која верувала…

Лажен инспектор земал над сто илјади денари…

Повозрасна кавадарчанка била измамена од лажен инспектор,…

КАПА ДОЛЕ КАВАДАРЦИ: За едно попладне собрани…

Сме организирале многу вакви слични акции во…

Тампониран патот од кавадаречко Бегниште до манастирот…

– По иницијатива на Месната заедница на…

Нова урбана опрема во Кавадарци, се отстранува…

Кавадарци ќе добие нова урбана опрема. Ќе…