Инфомакс повикува на формирање на Македонска платформа: Обединување на сите Македонци за заштита на македонските национални интереси!

t

Зошто Македонците не се обединат во еден македонски блок кој ќе ги штити македонските национални интереси, еве Инфомакс повикува да се формира таков блок кој ќе биде опозција на сите кои сега се власт кога им штетат на македонските национални интереси.

-Зборуваме за документ во кој ќе бидат потпишани македонските црвени линии и национални интереси. Ако не се собереме ние кои стварно треба да мислиме дека има опозиција во оваа држава во права смисла на зборот, кои не се врзуваат за лидер, за партија, за дрес, ние ќе ги поддрживаме сите додека не почнат да прават штети по македонскиот национален интерес.

Јас зборувам за едно натпартиско обединување на сите општествени чинители, интелектуалци, луѓе, кои нема да се мешаат во работата на партиите, но кога станува збор за македонските национални интереси ќе застанат во одбрана на Македонија. Народот да биде опозиција на сите кои сега се власт, а се и ВМРО и СДСМ сосе сите мали партии, вели Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Вечерва “Тешки муабети” со Филип Петровски

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…

Вечерва “Тешки муабети” во 21.30 часот: Одговараме…

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…

“Македонски манифест” одбележува 15 години постоење, настанот…

Здружението "Македонски манифест" денеска одбележува 15 години…

Вечерва “Тешки муабети” со Љупчо Палевски

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…

Вечерва “Тешки муабети” со Мирка Велиновска!

Не пропуштајте ја денешната епизода на "Тешки…