И фудбалерите на Брегалница во Анталија го одбележаа празникот Богојавление – Водици

t

И фудбалерите на Брегалница денеска во својата база во Анталија го одбелажаа симболично еден од најголемите христијански празници Богојавление Водици.

По редовниот утрински тренинг, „сините“ добија можност за еден вид заедничка слободна дружба, комбинирана и со физички вежби во вода, во хотелскиот комплекс, која беше искористена и да се одбележи големиот православен празник.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Традицијата продолжи и во мултиетничка Воска, крстот…

Богојавление-Водици, денот на Христовото крштевање и оваа…

Доколку работниците од православна вероисповед работат за…

Пристигнати се околу 40-тина пријави од работнички…

И фудбалерите на Брегалница во Анталија го…

И фудбалерите на Брегалница денеска во својата…

Крстот од осветените води во Кичево по…

Денеска во Кичево на свечената манифестација по…

Мартин во Охрид го извади крстот од…

По минатогодишниот привремен прекин поради пандемијата со…