Кадровски промени: ФЗОМ добива нова директорка, а Инспекцискиот совет в.д претседателка

t

Владата на денешната 40.седница го разреши Стево Крстевски од должноста директор на Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија, а за вршител на должноста директор на ФЗОРСМ ја именува Магдалена Филиповска – Грашкоска, која е разрешена од должноста претседател на Инспекцискиот совет.

Од владината служба за информирање соопштија дека за в.д. претседател на Инспекцискиот совет на денешната седница Владата ја именуваше Даниела Рендевска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Јакимовски ги оцени советниците во Општина Карпош…

Советниците од Општина Карпош, кои живееле во…

Кој кого лаже? Се јави вториот директор…

Вториот директор на Фондот за здравство, Фатон…

Бесими нема информации дека им е платен…

Системот (на ФЗО) беше нападнат, од кои…

(Видео) Наместо да протестираат за ФЗОМ опозицијата…

Се губат податоци, се крадат податоци, измислуваат…

Платите и дежурствата на специјализантите и младите…

Во врска со реакцијата на специјализанти и…