Кога пуkaњето на огномет ќе тргне НАОПАКУ

t

Нова Година без омилените ракети и петарди? Тоа во многу земи е речиси незамисливо. Западните земји трошат милиони евра за пиротехника со која ја дочекуваат Новата година. Тоа е речиси традиција.

Агресивно однесување, висок степен на штетни честички во воздухот и чад, оглувени животни: забавата за новогодишната ноќ е поматена.


Активистите за заштита на животната средина и полицијата и годинава предупредуваа на последиците од новогодишните приватни огноменти кои се традиција.

Поради високиот степен на загадување на воздухот и штетни честички во воздухот,многу земји повикаа луѓето да се воздржат од пукање петарди и други пиротехнички средства.

Дополнително, употребата на пиротехнички средства носи и ризик од инциденти, кои понекогаш завршуваат и фатално. Еве како изгледа кога пукањето на огномет ќе тргне наопаку.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Напладне продолжува седницата за изборот на новата…

Денеска во 12 часот ќе продолжи седницата…

Расправија на Попова Шапка довела до пукање…

Жител на скопска Копаница во тетовската полиција…

Пуштена во оптек новата монета од две…

По повод 20-годишнината од еврото и почетокот…

Пукање во скопско – едно лице е…

На првиот ден од Новата година дошло…

Кога пуkaњето на огномет ќе тргне НАОПАКУ

Нова Година без омилените ракети и петарди?…