Кои точки ќе се разгледуваат на денешната десетта седница на Владата?

t

Владата на Република Северна Македонија денеска, 1.2.2022 година (вторник) ќе ја одржи редовната 10-та седница, на која согласно своите надлежности ќе разгледува повеќе точки од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

Според предложениот дневен ред, на денешната седница ќе се најде Извештајот за извршени преговори за усогласување на Договорот меѓу Република Северна Македонија и Европската Унија за учество на Северна Македонија во Програмата на Унијата Фискалис за периодот 2021-2027 година.

Меѓу другото, на предлог на Министерството за финансии, на денешната седница министрите ќе го разгледуваат и Предлог-законот за спречување перење пари и финансирање на тероризам.

Министрите во Владата на оваа седница ќе ја разгледаат и Информацијата за приемот на Република Северна Македонија во полноправно членство во Меѓународната алијанса за сеќавање на холокаустот-ИХРА.

За заклучоците и одлуките од денешната владина седница, со почеток во 14:00 часот, јавноста ќе биде информирана со соопштение, веднаш по нејзиното завршување.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Борисов: Моментално не е можно формирање на…

До денес не е можно формирање влада…

Името „северна“ Македонија го има пет пати…

Во поднесокот на имињата на новите министри…

Владата одлучи за прекин на мандатот на…

Владата, на предлог на Министерството за локална…

СДСМ за предлогот за Влада на Мицкоски:…

Од она што денеска беше соопштено во…

Таравари: Северна Македонија нема друга алтернатива освен…

Претседателот на Алијснса за Албанците, Арбен Таравари,…