Крстот од осветените води во Кичево по трет пат го извади Кристијан Врапчароски

t

Денеска во Кичево на свечената манифестација по повод Богојавление Водици најсреќен беше Кристијан Врапчароски кој го извади светиот Крст од осветените води.

На овој настан учествуваа 28 скокачи, додека најсреќниот од нив не ја криеше својата среќа и задоволство, посакувајќи здравје, среќа, љубов и мир на сите.


Врапчароски крстот го фаќаше во 2018 и 2020 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Традицијата продолжи и во мултиетничка Воска, крстот…

Богојавление-Водици, денот на Христовото крштевање и оваа…

Доколку работниците од православна вероисповед работат за…

Пристигнати се околу 40-тина пријави од работнички…

И фудбалерите на Брегалница во Анталија го…

И фудбалерите на Брегалница денеска во својата…

Крстот од осветените води во Кичево по…

Денеска во Кичево на свечената манифестација по…

Мартин во Охрид го извади крстот од…

По минатогодишниот привремен прекин поради пандемијата со…