ЛДП бара Пановски и Даниловски да бидат дел од Комисијата за зapaзни бoлecти

t

Доктор Никола Пановски и доктор Драган Даниловски да бидат нови членови на Комисијата за заразни болести, бараат од Либерално демократската партија.

– Во Комисијата за заразни болести треба да членуваат стручњаци кои недвосмислено ќе можат да се носат со сите предизвици на ковид пандемијата и да предлагаат мерки за заштита на населението од заразни болести поттикнати пред се од епидемиолошката состојба во земјава, а не од какви било политички влијанија или калкулации, порачуваат од ЛДП.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Почна интервјуирањето на 42-та кандидати за новиот…

Собраниската Комисија за прашања на изборите и…

Почна амандманската расправа за Предлог Деловникот на…

Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања…

Марија Јаничевска е предложена за директорка на…

Марија Јаничевска е предлог за директорка на…

ЦДЦ: Украинците носат резистентни болеси во Европа

Бактериски резистентни инфекции кои се регистрирани на…

Софистицираните системи „Пегасус“ и „Предатор“ под лупа…

Денеска истекува крајниот рок до кога надлежните…