Македонски војници ќе учествуваат во мисии во Ирак и Летонија

t

Владата на Република Македонија на денешната седница донесе неколку одлуки, а една од нив беше за учество во НАТО мисии.

Владата донесе одлука за испраќање на припадници на Армијата на Република Македонија и вработени во Министерството за одбрана во НАТО мисии.

Тие треба да учествуваат во во НАТО мисијата во Ирак – „NATO Mission Iraq – NMI“, како и одлука за испраќање на припадници на Армијата на Република Македонија за учество во НАТО мисијата „Зајакнато истурено присуство“ во Република Летонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар…

Следете го во живо отварањето на новиот…

Добро утро со Инфомакс: Денешните историски докажувања…

Ѓорче Петров е македонски професор, публицист, историчар,…

Турците убиле 184 терористи во Ирак и…

Турските оружени сили убиле 184 терористи во…

Зајкова: Државава нема друга алтернатива освен ЕУ

Немаме веќе ниту време, ниту генерации за…