Митовски: Од ЕУ во следните 20 години не видуваме ни Е

t

Алексндар Митовски во гостувањето во „Што не е јасно“, истакна дека почетокот на преговори со ЕУ за нас како држава е сѐ уште далечна приказна.
„Граѓаните веќе не веруваат дека ќе влеземе во ЕУ и млеко ќе тече… Сите ги знаат во Македонија процесите од почеток на преговори до полноправно членство, мислам дека ЕУ и претставниците на ЕУ во Макеодонија треб малку посериозно да се занимаваат со начинот на реториката на Владата којашто де факто штети врз имиџот на Европската Унија“, вели Митовски.

Митовски нагласи дека се огромен дел од европските фондови ги прекинаа финансирањата на проектите во Македоонија, посебно по скандалот со Лидија Димова.
„Во Македонија се прекинати огромен дел од оние фондови што се користеа за спроведување на разни проекти, посебно по скандалот со Лидија Димова… Европската Унија во Макеоднија никогаш не била понеприсутна. Од ЕУ во следните 20 години не видуваме ни Е“, заклучува Митовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар…

Следете го во живо отварањето на новиот…

Добро утро со Инфомакс: Денешните историски докажувања…

Ѓорче Петров е македонски професор, публицист, историчар,…

Зајкова: Државава нема друга алтернатива освен ЕУ

Немаме веќе ниту време, ниту генерации за…

Добро утро со Инфомакс: Ќе ја оставиме…

На тројца комити, еден кодош, или во…