МНР демантира дека ЕУ “ја врати” Теута: Македонија нема испратено никаков предлог за амбасадор во Унијата

t

Министерството за надворешни работи како шпекулации ги оцени информациите што ги објавија одредени медиуми дека не било прифатено барањето за агреман за амбасадор на нашата земја во Европската Унија, бидејќи, како што посочуваат од МНР, таков предлог воопшто не бил пратен.

-Министерството за надворешни работи ги демантира шпекулациите кои се појавија во одредени медиуми дека не е прифатено барање за агреман за амбасадор на Република Македонија во Брисел од причини што досега воопшто не е пратен предлог за добивање на агреман до Европската Унија, затоа што се уште нема усогласен предлог на државата за амбасадор, се вели во денешната реакција од МНР.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Јордан го повлече својот амбасадор од Израел

Јордан го повлече својот амбасадор од Израел…

Нова Унија може да се појави на…

Интензивирањето на интеграциските процеси во областа на…

Украински амбасадор се извини за изјавата дека…

Украинскиот амбасадор во Казахстан и се извини…

Американскиот амбасадор ги искара бугарските политичари: Ја…

Политичарите во Бугарија ја користат руската пропаганда…

Зоран Попов го помина собранискиот филтер и…

Новоименуваниот амбасадор на Република Македонија во Соединетите…