Најкорумпираниот функционер на ДУИ, Беким Мемети ги пречека Ахмети и Џафери во Битола?

t

Беким Мемеди е единствениот албански шериф во Битола кој стана милионер преку корумпирани тендери како регионален директор на “Jавното Претпријатие Државни Патишта на Македонија” под капата на Али Ахмети и ДУИ.


Беким Мемеди и неговото потесно семејство поседуваат неколку станови низ Македонија кои се водат на други лица, и истите се издаваат за да ги прикријат матните зделки.
Мемеди, поседувал две фирми кои наплаќале финансиски средства преку тендери на“Македонија Пат” ( едната е на негов родител, а другата на неговиот дедо, односно, татко на сопругата). Овие тендерски постапки оделе во негова корист, а на другите добавувачи не им исплаќаат финасиски средства за извршената работа за кои постојат тужби и судски рочишта.
Поради неисплаќање на средства кон истите, овие тужби се заглавени во лавиринтите на судството, наводно по директива на Ахмети.


Дали, Беким Мемеди како најкорумпиран политичар од редовите на ДУИ, го удостоил лидерот на неговата политичка партија за време на прославувањето на албанската азбука во Битола во неговиот кафич во цетарот на градот, каде што сопственик е неговиот син кој е вработен со СРЕДНО МЕДИЦИНСКО УЧИЛИШТЕ во “ РЕК Топлификација” каде што директор е кадар на СДСМ, односно поранешниот директор на ЈП Водовод, Козаров?


Дали Ахмети интервенираше да се спречи истрага на финансова полиција која наводно се водела за тендерот со боја за обележја на патишта во која замешан бил и Мемеди?
Во изминатиов период “ Македонија Пат” наплаќала 10 пати повисока цена за транспорт на битумен од реалната слика, според антикорупциската, односно, истата утврдила дека поранешниот директор на за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта Скопје (Македонија пат) БЕКИМ МЕМЕДИ, моментален заменик, од Битола во 2020 година спровел јавна набавка за битумен од фирма добавувач.


Исплаќани се фактури по значително високи цени кои се добивале врз основа на формулата за пресметување на цената на битуменот, согласно одредбите од договорот склучен помеѓу странките.
Она што дополнително се укажува на евентуална злоупотреба на службената положба и прекршување на законските одредби, според ДКСК, е непостапувањето по укажувањата на Бирото за јавни набавки како надлежна институција во вршењето на управна контрола врз постапките за јавни набавки


Денес, иститот Беким Мемеди, е фаворизиран од ДУИ во јавноста дека ќе го замени местото на неговиот неговиот Генерален директор Ејуп Рустеми-Директор на јавното претпријатие државни патишта, со тоа што, сеуште се вршат преговори со функционери од СДСМ-Битола за склучување на корумпирани тендерски постапки во неговиот локалот каде што е сопственик неговиот син, штом МЕМЕДИ седне на директорска фотеља.


За Мемеди не важеле никакви прописи повикувајќи се на неговата функција. Тој не присуствувал воопшто на неговата работна должност и задача. Неговото службено возило постојано е користено за негови приватни цели и непрописи, повикувајќи се на неговата директорска позиција со дозвола на Талат Џафери и Али Хмети.


Додека граѓаните возат низ крпени патишта на кои се позиционирани кадри од корумпиран калибар, лидерите на ДУИ ќе смислуваат начин во нивните сопствени локали како да изведат корупмирани партиски тендери поврзани со СДСМ.
Дали лидерот на албанската позиција Али Ахмети, ги штити интересите на Беким Мемеди?

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

По барање на Левица, МОН ги одзеде…

Секој ученик заслужува безбедна образовна средина. Драматичните…

Земјотрес ја стресе Македонија утринава

Земјотрес утрово е регистриран во Македонија. Според…

Најкорумпираниот функционер на ДУИ, Беким Мемети ги…

Беким Мемеди е единствениот албански шериф во…

Тажна вест: Планинар од Скопје починал на…

Од Регионалниот ЦУК Битола и од Министерството…

Рама во Битола ќе го прославува Денот…

Албанскиот премиер Еди Рама, во вторник доаѓа…