Објавено на:

На 1 јануари 2022 година, Земјата е населена со 7,8 милијарди луѓе

t

Од 1 јануари 2022 година, на Земјата живеат 7,8 милијарди луѓе, што е зголемување на населението за 74 милиони или 0,9 отсто во споредба со 1 јануари минатата година, покажуваат податоците на американското Биро за попис на населението.

Во текот на оваа година се очекува да има 4,3 раѓања и два смртни случаја секоја секунда.

Населението на САД во изминатата година се зголемило за речиси 707.000 луѓе, па од вчера во оваа земја живеат 332,4 милиони лица.

Од Нова година се очекува во САД на секои девет секунди да се раѓа по едно бебе, на секои 11 секунди да умира по едно лице и на секои 130 секунди да се раѓа по едно бебе од меѓународната мигрантска популација.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Колку сиромашните осиромашуваат, толку богатите се богатат:…

Секој десетти човек во светот е гладен,…

Милиони луѓе ќе останат без основни потреби,…

Дали ни доаѓа глобална рецесија? Расте стравот…

Азија за прв пат ја надмина Европа…

Азија за прв пат ја надмина Европа…

Бројот расте: Во ужасот во Тексас загинаа…

Најмалку 19 деца загинаа при пукање во…

Истражување: Инфлацијата стана сè почеста грижа во…

Светската политичка и економска елита повторно се…