Нека е живо и здраво: Се роди првото бебе во новата 2022 година

t

– Првото бебе во 2022 година на Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје се роди во 00.01 часот.

– Бебето е од машки пол, тешко е 3 килограми и 70 грама и е долго 50 сантиметри. Мајка на бебето е Сузана Стошиќ, родена 1981 година во Скопје и тоа е нејзино петто дете, информираат од Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Напладне продолжува седницата за изборот на новата…

Денеска во 12 часот ќе продолжи седницата…

Бебе почина од коронавирус во Скопје

ИЈЗ денеска во извештајот доставен до МЗ,…

Пуштена во оптек новата монета од две…

По повод 20-годишнината од еврото и почетокот…

Градоначалничката Арсовска го посети првороденото бебе во…

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска го…

Нека е живо и здраво: Се роди…

– Првото бебе во 2022 година на…