Никој не очекуваше: Индустриското производство на Русија зголемено за 3% во споредба со истиот период лани

t

Индустриското производство во Русија во март 2022 година се зголеми за 3,0% (во споредба со истиот период во 2021 година), јавуваат руските медиуми.

Во однос на февруари 2022 година, растот е 9,9%. Генерално, во првиот квартал од 2022 година, индустриското производство се зголеми за 5,9% во однос на периодот јануари-март 2021 година.

Зголемено е производството на лекови (+ 46,8%), компјутери (+ 14,5%), машини и опрема (14,4%) и други стоки и услуги.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Кулеба: Украина ќе продолжи во битката против…

Украина ќе продолжи во битката против руската…

Путин: Цел свет им се смее на…

Светот им се смее на некои од…

НАТО: Русија има огромна зимска залиха на…

Руските сили се подготвуваат за нови напади…

Москва: Примирје во Украина е малку веројатно…

НАТО се коцка со базичните интереси на…

ЕЦБ предупреди да не се пипаат замрзнатите…

Користењето на средствата може да го загрози…