Плaќaмe пocкaпи кaфaни и хoтeли: Рaстaт цeнитe нa yгocтитeлckитe ycлyги

t

Индексот на цените на угостителските услуги во декември 2021 година, во споредба со ноември 2021, е зголемен за 0,5 отсто, соопшти Државниот завод за статистика.

Зголемување е забележано во групата Храна за 0,4 проценти, Алкохолни пијалаци за 0,6, Безалкохолни пијалаци за 0,6 и Ноќевања за 0,6 отсто.

Индексот на цените на угостителските услуги во декември 2021 година, во однос на истиот месец претходната година е зголемен за 1,7 отсто. Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари-декември 2021 година, во однос на истиот период од минатата година е зголемен за 0,6 отсто, додека во однос на декември 2020 година е зголемен за 0,5 проценти. (МИА)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ИЗГОР: Кашкавал 1.305 денари – Изгледа со…

Цените на млекото и млечните производи енормно…

Млекото, сирењето, кашкавалот ќе станат луксуз: Нов…

Поскапуваат дел од млечните производи од следната…

Маслото за 7, лебот за 2 денари…

Во среда завршува рокот на дел од…

Шамар од Европската Комисија за Рама: Граѓаните…

Граѓаните во Албанија, како и другите земји…

Потврдена информацијата на Инфомакс: Ново големо зголемување…

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги…