Пpeтерале со пиeњeто: Ceдум малoтeници меѓу вкупно 17 примени на Toкcикологија

t

Во текот на новогодишната ноќ на Универзитетската Клиника за токсикологија Скопје се регистрирани 17 алкохолни интоксикации, од кои седум кај малолетници од 14 до 17 години, информираат за МИА, од ЈЗУ Универзитетска Клиника за Токсикологија – Скопје.

Како што посочуваат од клиниката, 10 пациенти биле машки, а седум женски лица. По амбулантскиот третман ја напушиле клиниката.


Во пресрет на празниците од Службата за Итна медицинска помош и Универзитетската клиника за токсикологија упатија апел за умерено консумирање храна и алкохолни пијалоци, за да нема алкохолни труења, тепачки и сообраќајни незгоди, но и хронично болните редовно да ја земаат терапијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Напладне продолжува седницата за изборот на новата…

Денеска во 12 часот ќе продолжи седницата…

Пуштена во оптек новата монета од две…

По повод 20-годишнината од еврото и почетокот…

Пpeтерале со пиeњeто: Ceдум малoтeници меѓу вкупно…

Во текот на новогодишната ноќ на Универзитетската…