Реализирани активности на ЈП „Улици и патишта“ Скопје во работната акција во општина Бутел

t

Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје во текот на големата пролетна работна акција во општината Бутел ги санираа оштетувањата на коловозите и на тротоарите, ја обновија вертикалната и хоризонтална сигнализација и ги санираа сите недостатоци кои беа утврдени со контролата на светлосната сигнализација на крстосниците во општина Бутел.

На булеварот Словенија, улицата Александар Урдаревски, улицата Бутелска и улица Радишанска се санирани оштетувања во асфалтот во површина од 80 метри квадратни и на истите сообраќајници е извршена санација на тротоарите, односно бехатон плочи во вкупна површина од 40 метри квадратни.

Обележување на хоризонтална сигнализација имаше само на улицата Бутелска, обележани се пешачките премини и училишта во делот кај општината и кај општинската зграда. Нови знаци се поставени на улица Бутелска и санирани се на бул.Словенија и улица Александар Урдаревски.

Во оваа општина санација на светлосната сигнализација имаше на само три крстосници и тоа на крстосница бул.Босна и Херцеговина со бул.Словенија, крстосница улица Александар Урдаревски со улица Натаниел Кучевишки каде е извршена замена на оштетените сенила на возачките и пешачки латерни и исправени се висечките латерни на семафорите на улица Христијан Тодоровски Карпош со улица Боца Иванова.

На крстосницата булевар Босна и Херцеговина со улица Лазо Трповски се поставени нови одбројувачи на семафорите и пуштени во функција.

Со завршувањето на работните активности во општина Бутел екипите продолжуваат со извршување на работната акција во општина Шуто Оризари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

САД свечено ја отвори постојаната воена база…

Американските копнени сили денеска ја добија својата…

Османи со директна порака до “огнените”: Срамота…

Министерот за надворешни работи Бујар Османи вечерва…

Се јави Дугин: Кина е свесна дека…

Посетата на претседателот на Народна Република Кина…

По Киев јапонскиот премиер пристигна и во…

Јапонскиот премиер Кишида пристигна во Буча со…

Османи: Косовски политичар кажа дека Ахмети е…

Министерот за надворешни работи Бујар Османи вечерва…