Објавено на:

Русија се залага за проширување на Советот за безбедност на ОН

t

Рускиот амбасадор во Кина, Андреј Денисов, смета дека е неопходно да се прошири Советот за безбедност на ОН за да ги вклучи африканските, азиските и латиноамериканските земји и на тој начин да биде подемократски.

Советот за безбедност на ОН практично се претвори во сцена каде западните колеги „вршат пропаганда“, ги презентираат своите ставови како конечна вистина – изјави дипломатот, говорејќи на пленарната седница на Глобалниот мировен форум на ОН во Пекинг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Полјански за воената операција на Русија: Можеме…

Полјански за специјалната операција: Може да биде…

Централната банка на Русија почнува со етапно…

Централната банка на Русија откри дека започнала…

Македонија не е меѓу нив – Путин:…

Русија високо ги цени своите сојузници и…

На раб на катастофа: Експлозии одекнаа во…

Неколку експлозии одекнаа во близина на нуклеарната…

Захарова: На САД не им успеа да…

Плановите на САД да ја изолираат Русија…