Рускиот Конзулат во Битола со честитка по повод 150 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

t

Рускиот конзулат во Битола на официјалната Фејсбук страна на Конзулатот сподели честитка по повод 150 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев.

Ова е честитката на македонски и руски јазик:

“Денеска се навршуваат 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, народен херој кој стана симбол на ослободителната борба во Македонија. Им го честитаме оваа значајна годишнина на сите кои ги споделуваат неговите идеали!

Сегодня исполняется 150 лет со дня рождения Гоце Делчева – народного героя, ставшего символом национально-освободительной борьбы в Македонии. Поздравляем с этим знаменательным юбилеем всех, кто разделяет его идеалы!”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Честитка од руската амбасада: Илинден е круна…

Амбасадата на Руската Федерација во Македонија го…

Најважниот датум во историјата на македонскиот народ:…

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, го…

Државата е домот што можеме да го…

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, по…

Грција ни го честиташе Денот на независноста

Честитка по повод Денот на независноста на…

Пендаровски: Нека молитвите кон Пресвета Богородица ги…

Претседателот Стево Пендаровски, по повод големиот христијански…