Објавено на:

Свлечиште го прекина сообраќајот на патниот правец Крива Паланка – село Луке

t

Поради свлечиште целосно е во прекин сообраќајот на патниот правец Крива Паланка – село Луке.

Како што информира АМСМ, сообраќајот е во прекин во двата правци од 21:00 часот.

По денешните интензивни врнежи од дожд забележан е зголемен водостој на реката Пчиња во Пелинце и на хидролошката станица на Крива Река во Крива Паланка, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК).

„Предупредуваме за можност од излевање во сливот на Крива Река заедно со нејзините помали притоки пред вливот во Пчиња. Излевањето може да зафати делови од атарите на населените места, како што се Конопница, Псача, Опила и подолу Клечовце и Стрезовци пред вливот во Пчиња, информира ЦУК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Кривата кула во Италија се соочува со…

Една од „кулите близначки“ на Болоња од…

Патот Крива Паланка – Нерав во прекин…

Според последните информации од АМСМ, од 06:50…

Свлечиште го прекина сообраќајот на патниот правец…

Поради свлечиште целосно е во прекин сообраќајот…

Одрон на регионалниот пат Штип-Неготино

Одрон на регионалниот пат Штип-Неготино, на планината…

(Видео) Можеше да заврши трагично: Снимка од…

Попладнево поради голем одрон беше затворен сообраќајот…