Се јави и Тодоров: Најважно за Македонија е да се најде алтернатива на рускиот гас!

t

Некогашниот пратеник и министер Никола Тодоров во гостувањето во „Само вистина“ порача дека во моменов најважно е да се најде алтернатива за снабдување со гас.

„Ние сме 100 проценти зависни од рускиот гас за среќа во овој момент имаме само 10 проценти зависност бидејќи се друго кај нас е поврзано со други енергенси, но постои алтернатива и мора да реагираме за да ја намалиме таа зависност“, вели Тодоров.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ