Скандал: Наместо за реконструкција на Универзална сала парите оделе за исплаќање на плати – Ревизија откри незаконско трошење на средства наменети за проекти

t

Извештајот на Државната ревизија за успешноста на шесте пакет економски мерки на Владата покажа дека дел од институциите ги користеле парите за други цели, иако биле наменети за проекти.

Дел од институциите добиле средства во износ од 67.780 илјади денари, а гi искористиле за исплата на плата на вработените, без никаков законскi основ.

Финансиските средства биле доделени за реконструкција на Универзална сала, набавка на механизација и товарни возила, подмирување на обврски настанати пред периодот на прогласување на пандемијата, но не биле искористени за нивната цел.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Скандал: Салата Парк во Струмица е…

До редакцијата на Инфомакс стигнаа фотографии и…

Арсовска: Во тек е ревизија на работењето…

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска во…