Скрининг во училиштата: Ќе се тестираат децата за Ковид-19

t

Министерот за здравство Беким Сали рече дека второто полугодие ќе започне со физичко присуство, додека како превентивна мерка здравствените власти ќе продолжат да вршат скрининг на учениците, односно тестирање за Ковид-19.

„Според нашите податоци, во овој момент нема да има потреба од онлајн настава, бидејќи епидемиолошката состојба се менува секој ден. Ние врз основа на тие податоци носиме и нови одлуки и нови политики, Тоа значи дека од 1 февруари ќе се почне со физичко присуство во училиштата и ние како министерство ќе преземеме превентивни мерки со скриниг кој што ќе биде по случајност направен кај децата и во зависност од регионот, градот, општината, доколку се појави некој можна нова епидемија кај деца, ќе преземеме мерки “, рече Сали.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

Трагедија: Тригодишно девојче со пиштол ја уби…

Тригодишно девојче пронашло наполнет пиштол во домот…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Уапсени над сто лица во Иран осомничени…

Во Иран се уапсени над сто лица,…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…