СОНК: Најдете решение за кризата, онлајн настава не е прифатлива опција!

t

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска на својот Фејсбук-профил објави дека Владата и Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) треба заедно да изнајдат прифатливо решение за надминување или ублажување на енергетската криза во училиштата.

-Наставата од далечина не е прифатлива опција на најзасегнатите: учениците, родителите и наставниците, наведува СОНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ако јадете помалку бифтеци можеби ќе имате:…

Реално немаме пари за учебници по сите…

Ковачевски нема да побара одговорност од Шаќири…

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски не планира…

Наставниците се жалат на мобинг од учениците…

Мобингот кон наставниците од страна на учениците…

Шаќири: Проблемот со учебниците е од порано,…

Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири…

Да не се секирате – Шаќири: Учениците…

До почетокот на ноември учениците од прво,…