ССМ на улица: 1 Мај нема да се слави, ќе се протестира

t

Сојузот на синдикатите на Македонија организира голем работнички протест со цел за заштита на економските и социјалните права на своите членови и работниците од работниот однос.

-ССМ овој 1 Мај нема да слави, туку ќе протестира. За да славиме потребни ни се пари, а парите ни ги изеде инфлацијата. Затоа, сите работници, пензионери, младината да излезе заедно и да им кажеме на работодавачите без разлика дали се од приватниот или од јавниот сектор дека ни е потребно што побрзо зголемувањето на платите. Ние не лиферуваме со проценти бидејќи процентот значи за едниот работник помалку, а за друг работник повеќе. Нашата интенција како ССМ е да им помогнеме на најниските слоеви на работници со најниски плат, ка претседателот на ССМ, Дарко Димовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Студентите ќе ги поддржат средношколците: Протест пред…

Во петок од 12:30 часот пред Министерството…

Повторно тензии: Србите повикуваат на најголемиот досега…

Кризниот штаб на српскиот народ од северот…

Има за бифтеци, нема за студентите: Левица…

Во рекордниот Предлог-буџет на владата на СДС…

Левица го подбра Димовски: Синдикатот треба да…

Политичката партија Левица реагира на молчењето на…

ССМ бара средба со Владата, ако не…

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) и…