Таткото на Адријан Гаџа со тешки зборови за министерката: Протестиравте со шapените за кога дојдовте на власт да биде уште пoлoшo и да се peкетиpa

t

ВИДИ ВИДИ БЕЗ СРАМ УШТЕ И ЛУТА.

Госпоѓа Министерке во заминување место да се извините за глупостите и непринципиелноста ваша пред народот и мандатарот вие барате да ви се објасни зашто сте сменети и тоа плус ке го поставите на дневен ред пред мандатарот и владата.

КОГО ПРАША ИЛИ НА КОЈ МУ ДАДЕ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ КОГА МЕ СМЕНИ МЕНЕ ИЛИ НОРА ИЛИ ДРУГИ.

Едноставно пушти мејл и ни пиша разрешени сте без никакво образложение.Вас уште не ви е јасно дека 80% министри градонацалници директори го девалвиравте СДСМ и ради такви ко вас доживеавте дебакал.Како не ви беше жал колку месеци седевте и протестиравте по улиците ко ШАРЕНИТЕ…

За кога ке дојдете на власт да го направите уште полошо. Тие што ве бранат ти кажам се како вас ..немаат мадиња да се справат со корупцијата.. туку нај едноставно ви беше остај молимте преку глава ми е од проблеми….Ви укажав за многу работи но вие едноставно ме разрешивте за да не искочат работите на виделина.јас ти го открив планот на факултетот Гоце Делцев за 5 регионални ансамбли и што све се крие позади тој проект…ти кажав и дека советникот за култура Роберт Алагјозов во кабинетот на Заев стои позади овие олигарси ви културата.

Јас ги собрав сите ансамбли и му го срушивме планот….ви кажав дека во македонија има преку 200 друшта здруженија фестивали работилници манифестации што Турска која е најбогата земја со фестивали не може да го издржи па камоли Македонија.Ви укажав и за професорот Владимир јаневски како ја сплеткал мрежата и како доминира и конкурира со проекти каде се појавуваат неговите студенти а фактицки е он…ти укажував за многу лицности ко стојат позади проективе а немаат врска со култура…ви укажував за Државниот секретар во министерството за култура и неговите манипулации со државниот албански ансамбал и со многу други апликанти….и што беше нај страшно ви укажував за тоа како партиите преку фестивали манифестации друштва ги користат ко гласацка машина а од култура баш ништо.Ви указував преку овие манифестации како се перат пари..ви укажував дека многу во министерството рекетираат…и да не набројувам уше дупло повеке работи..

НО ВИЕ ЕДНОСТАВНО РАЗРЕШЕТЕГО ЕМИН ГАЏА ОТИ МЕ СКАРА СО ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА
Затоа ќути си ако искочиш и ти на прес конференција ко Димитров тогаш веруј ми јас ке ти свикам и ке те срозам со документи..Фати си ја професијата и никогаш не работи во раководни места ..

НИАВНА И БЕЗ МЕНАЏЕРСКИ СПОСОБНОСТИ, пишува Емин Гаџа татко на познатиот пејач Адријан Гаџа како коментар на изјавата на министерката за култура Ирена Стефковска по најавата за нејзино разрешување.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Украинската заменик-министерка за одбрана Хана Малијар и…

Украинската заменик министерка за одбрана Хана Малијар…

Таткото на Адријан Гаџа со тешки зборови…

ВИДИ ВИДИ БЕЗ СРАМ УШТЕ И ЛУТА.…

Каpaмбол во СДCM: И министерката за култура…

Никој не ме прашал за конкретните причини…