Објавено на:

Унгарија ќе гласа на референдум за заштита на децаа од ЛГБТИ пpoпаганда

t

Алијансата за општо добро (АOД) го поздравува референдумот за заштита на децата на 3-ти април во Унгарија. Членовите на Алијансата се цврсто убедени дека човечките суштества се создадени како мажи и жени, и произлегува дека е одговорност на државата да го заштити правото на сите деца на сопствен идентитет врз основа на неговиот или нејзиниот пол при раѓање.

Трендот на модернизмот да ги издигне желбите и навидум прогресивните идеологии до статус на основни права е крајно опасен за нашите народи и за западната цивилизација како целина, бидејќи тие ги засенуваат основните, природни основни права како што е правото на родителите слободно да ги обликуваат верските и идеолошките погледи на светот на нивните деца.

Како горчлива последица на ова, родовите и ЛГБТК идеологиите се шират како шумски пожар во европските образовни институции, дури и кај децата на многу мала возраст. И што е уште полошо, тоа се прави без согласност на нивните родители, со значителен ризик за физичкото и менталното здравје на децата.

Единствено во Европа, унгарските гласачи ќе добијат шанса да имаат демократски збор во однос на обликувањето на светогледите на нивните деца. Неодамна формираната Алијанса ги повикува унгарските гласачи да земат активно учество на референдумот за заштита на децата на 3-ти април и со почит бараме од нив да ги отфрлат родовите и ЛГБТК идеологиите, бидејќи тие претставуваат јасна и присутна опасност за децата. Ваквата одлука од нивна страна би испратила јасна порака до главните европски елити. Референдумот за заштита на децата нуди надеж за цела Европа.

Алијансата за општото добро е мрежа на аналитички центри основана од Центарот за фундаментални права (Унгарија), Ордо Јурис (Полска), Назионе Футура (Италија), Алијансата за семејството (Чешка) и Институт за човекови права и семејни прашања (Словачка). АОД е меѓународна соработка насочена кон заштита на традиционалните христијански вредности и здравиот разум.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Орбан го праша народот и доби повеќе…

На националната консултација во Унгарија, 97 отсто…

Нови препукувања меѓу ЕУ и Унгарија: Сијарто…

Унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто…

Повторно “на нож”: Унгарија ќе ја тужи…

Унгарија ќе покрене правна постапка против Европската…

ЕУ исклучува 21 унгарски универзитет од програмите…

Европската комисија одлучи да го суспендира финансирањето…

Унгарија со поддршка за Србија: Ќе гласаме…

Шефот на унгарската дипломатија Петер Сијарто денеска…