Утрово по две години се вратија учениците во Горната Гимназија во Битола

t

По две години учениците се вратија во клупите на Гимназијата “Јосип Броз Тито“ во Битола, по паузата поради изведување на наставата во далечинина поради ковид-19 кризата, а првото полугоди поради изведување на реконзтрукцијата.


Вчера од гимназијата “Јосип Броз Тито“ од Битола информираа дела по извршениот увид од страна на Комисијата од Министерството за транспорт и врски, добија дозвола за употреба на училиштниот објект. Со тоа се исполнети условите за почеток на настава со физичко присуство, со што, од денес се започнува со настава.

Гимназијалците според распоредот од I и III година претпладневна смена ја започнаа во 7,15 а II и IV год. попладневна смена ќе ја започнат во 13:15 часот.

Сите ученици да бидат во училиштето, најмалку 15 мин. пред почетокот на наставата, со почитување на протоколите за изведување на настава со физичко присуство, како би се однесувале одговорно кон своето и здравјето на другите, стои во информацијата. – Пишува Битола Њуз.

Фото: Битола њуз
Фото: Битола њуз

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пендаровски по повод 16 Мај: Да создаваме…

Овој датум нè потсетува дека нема простор…

На територија на град Скопје изречени се…

На територија на град Скопје изречени се…

Петков: Долгорочно гледано Македонија треба да биде…

Долгорочно гледано Македонија треба да биде дел…

Г7 ги пофалија Македонија и Албанија: Имаме…

Групата седум индустриски развиени земји ги пофали…

Државјанка на Косово: Македонија не ми дава…

Фидрије Далипи, косовска државјанка која 14 години…