(Фото) Комода за џуџиња: Купувајте онлајн ама внимавајте на димензиите

t

Македонските граѓани во 2019-та година потрошиле 169,2 милиони евра на онлајн купување што претставува пораст од 26,5 проценти во споредба со 2018 година, објави Асоцијацијата за е-трговија повикувајќи се на статистичките податоци на Народната банка за безготовински платежни трансакции на виртуелни места на продажба.

Според објавените резултати за 2021 година од страна на Државниот завод за статистика, е-трговијата бележи пораст од 15.5%. Спроведената анкета во првото тромесечие на 2021 година во Република Македонија во која испитаниците се изјаснуваат за направените онлајн нарачки и купувања во последните 12 месеци покажува раст, односно 46,3% од интернет корисниците нарачале/купиле онлајн во последните 12 месеци, спрема 40,1% во истиот период минатата година.

Но како што расте бројот на граѓани кои купуваат онлајн расте и бројот на измами, односно лажен маркетинг.

Граѓанин се решил да купи комода за телевизор ао вредност од 3 илјади денари, но некои работи се едноставно предобри за да бидат вистинити.

Па така граѓанинот кој порачал комода онлајн доживеал вистински шок кога ја монтирал во неговиот дом. Комодата е очигледно надвор од сите стандарди и изгледа смешно за оние кои што не биле измамени на ваков начин.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат Свети…

Свети Алексиј човек Божји Различни се патиштата…

Нови информации за состојбата на Папата Франциско…

Папата Франциско има респираторна инфекција и ќе…

Ќе се изненадите: Што треба да се…

Слабеењето никогаш не е лесен процес и…

Сенатот гласаше за укинување на правото на…

Сенатот денеска во двопартиска усогласеност гласаше за…

Доаѓаат Лазарова сабота, па Цветници: Што треба…

На 8 април е Лазарова сабота, еден…