(Фото) Тpaгедија: Македонија една од четирите најсиромашни држави во Европа

t

Реномираната независна организација World Population Review според извештајот кој го објавија за 2022 година ја рангираше Македонија на 6 место најсиромашни држави во Европа.

Во 2021 според Business Standard бевме рангирани на 3 место во прегледот на најсиромашните земји во Европа, мерено согласно БДП по глава на жител.

Согласно приложеното може да се види дека користена е сосема логична метода на мерење, односно бруто домашниот производ (БДП) како еден од најважните параметри што се користат за мерење на економската стабилност на цела држава и тој често се надополнува со бруто националниот производ (БНП) по глава на жител, што дава добар показател за тоа како граѓаните просперираат или напредуваат во државата.

Согласно овие анализи Македонија е високо на листата во групата 10 најсиромашни држави во Европа последниве две години.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Teрапија да ви препишеме или ќе се…

Шест милијарди долари од руски извори се…

Спасовски: Опсежни истражни мерки за копањето тунел…

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски вели…

УРЕДБАТА ЗА ДВОЈАЗИЧНИ УНИФОРМИ ВЛЕЗЕ ВО СИЛА…

На 24 ноември 2022 година, Левица поднесе…

Апасиев: Двојазичните униформи се воведени со уредба…

Честито противуставни ДВОЈАЗИЧНИ ПОЛИЦИСКИ УНИФОРМИ. Само Левица…

Ова се македонските хеликоптери кои ќе летаат…

Армиските ми-24 кои е извесно дека ќе…