Фajзeр сака да бoцкa и деца под 5 години

t

Американската агенција за храна и лекови (FDA) од фармацевтската компанија „Фајзер“/„БајоНТех“ побарала да аплицира за одобрение за итна употреба на вакцината против Ковид-19 за деца на возраст под 5 години, јавува Агенција Анадолија.

Повеќе од 1,6 милиони деца под 4-годишна возраст во Соединетите Американски Држави (САД) се заразени со Ковид-19.

„Фајзер“/„БајоНТех“, на барање на ФДА, аплицира за одобрение за итна употреба на две дози вакцина против Ковид-19 за деца на возраст од 6 месеци до 5 години.

ФДА на 15 февруари ќе дискутира за апликацијата на „Фајзер“/„БајоНТех“ за одобрение на итна употреба на вакцината против Ковид-19 за оваа возрасна група.

Фармацевтските компании продолжуваат со тестовите за трета доза вакцина против Ковид-19 за оваа возрасна група.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Земјите од НАТО стравуваат од колапс на…

Лидерите на европските земји стравуваат од колапс…

Американски сенатор: Никој не верува дека Украина…

Американското раководство требa да стави крај на…

Анкета: Половина од Американците мислат дека Украина…

Сè поголем дел од американските гласачи велат…

Њујорк Тајмс: Лидерите на ЕУ во паника…

Владите на ЕУ испратиле претставници во САД…

Ердоган ги критикува САД бидејќи ја блокираа…

Невозможен е праведен свет со Америка во…