Ѓорѓиевски: Обезбедивме 16 нови дигитални табли за основните училишта во Кисела Вода

t

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денес го посети ООУ “Св. Климент Охридски”, во кое од вчера се поставени нови дигитални табли. Истите се дел од донацијата која Општина Кисела Вода ја обезбеди преку партнерство со Центарот за развој на Скопски плански регион и преку која, 16 вакви уреди се распоредени низ сите општински училишта. Со ова, смарт уреди и услови за унапредување на наставниот процес, има во сите училишни објекти во општина Кисела Вода. Опремени се со 43 дигитални табли и 75 смарт телевизори.

-Денес сме во ООУ “Св. Климент Охридски” каде се поставени нови дигитални табли, како дел од проектот за осовременување на училиштата, преку стимулирање на дигиталните вештини и знаења. Имено, преку партнерство со Центарот за развој на Скопскиот плански регион обезбедивме 16 смарт табли кои ќе бидат поставени во училиштата низ општината и ќе овозможат дополнително унапредување на наставниот процес. Инвестициите во образованието се поставени високо во приоритетите на делување во Општина Кисела Вода, за што се доказ бројните проекти кои веќе се реализираат. Ќе потсетам на проектот “Компјутер за секој наставник”, со кој Општина Кисела Вода, преку донации обезбеди компјутер за секоја училница од сите 11 училишни објекти, што, пак, овозможи поквалитетно изведување на онлајн наставата за учениците кои се во изолација и можност наставниците во целост да си ги извршуваат своите обврски на работното место. Денешниот проект за поставување на дигитални табли е само уште еден чекор во исполнување на ветувањето што го дадов на моите сограѓани за современи услови за сите наши ученици-истакна градоначалникот Орце Ѓорѓиевски при денешната посета на училиштето, каде учениците веќе ги користеа дигиталните уреди на часовите по математика и биологија.

Во “Св. Климент Охридски”, годинава настава посетуваат 418 ученици. Со денешната донација, во сите училници има дигитални уреди и можности за осовременување на наставата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

УШТЕ 70.000 ЧЕЧЕНСКИ БОРЦИ се подготвени да…

Лидерот на Чеченија Рамзан Кадиров изјави дека…

Голем успех: Сребро и бронза за македонските…

Од завршеното Светско првенство во кик бокс…

Лиз Трас смени министер бидејќи недолично се…

Британската премиерка Лиз Трас го смени министерот…

Сакам да сум денес динамит и сè…

Професорката по македонски јазик Билјана Котлар-Сакоман за…

Пентагон: Путин не донел одлука за употреба…

Пентагон оцени дека нема знаци дека рускиот…