100 стапа по туѓ грб не болат

t

Репортерот на iNFOMAX, Борислав Стоилкович со кратка анализа на социјалните мрежи:

„Народот вели: 100 СТАПА, ПО ТУЃ ГРБ, НЕ БОЛАТ.
ЗА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НА МАКЕДОНИЈА, со комисиите за односите помеќу МАКЕДОНЦИТЕ И БУГАРИТЕ (Македонија и Бугарија) „НЕ РАМКОВНО“ 65% ќе ко-претседаваат Албанци.
1. Заедничката меѓувладина работна група за економија, трговија и иновации (ПАРИ И БИЗНИС)
– Фатмир Битиќи (Албанец)
– Фатмир Бесими (Албанец)
– Крешник Бектеши (Албанец)
2. Заедничката меѓувладина работна група за инфраструктура, транспорт и поврзување (30 ГОДИШНА ИЗГРАДБА НА ПРУГА КОН БУГАРИЈА И СКАПАНИ НИКОГАШ ОТВОРЕНИ ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ)
– Благој Бочварски ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Горан Милевски ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Адмирим Алити (Албанец)
3. Заедничката меѓувладина работна група за европска интеграција и зелени политики (ПОНИЖУВАЊЕ И ЧИСТ ВОЗДУХ)
– Бојан Маричиќ ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Славица Грковска ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Насер Нуредини (Албанец)
4. Заедничката меѓувладина работна група за култура, наука и образование (НЕГИРАЊЕ, ЛАЖЕЊЕ И ФАЛСИФИКУВАЊЕ ИСТОРИЈА)
– Артан Груби (Албанец)
– Бисера Костадиновска-Стојчевска ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Јетон Шаќири (Албанец)
Што значи од 12 ко-претседавачи на МАКЕДОНСКИТЕ КОМИСИИ со Бугарија, ќе ко-претседаваат 7 (седум) Албанци, 5 (пет) /// Граѓ. на С. Македонија.
Ете овие ќе преговарале и разговарале дали МАКЕДОНЦИТЕ СЕ БУГАРИ, дали МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК Е БУГАРСКИ, дали МАКЕДОНИЈА Е ОД 1945 …
—————————————————
Во држава во која 70% се МАКЕДОНЦИ (во овој % се ставени и оние со ///) 20% (според рамковен договор од 2001) Албанци 9,9% други националности и со статистичка грешка од 0,1% Бугари, во комисии за МАКЕДОНСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ да се повеќе НЕ МАКЕДОНЦИ, мислам дека е повеќе од СРАМОТА.
Според мое мислење ова е ЧИСТА АЛБАНИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА.
—————————————————–
А вие сите ГОЛЕМИ ПАТРИОТИШТА, ЛАЈАЧИ ПО ФБ, особено тие од ДИЈАСПОРАТА што сакаат да се викаат ИСЕЛЕНИЦИ, дремете си и ПЛУКАЈТЕ СЕ МЕЃУ СЕБЕ, за да дојдете до ЗЕЛЕНА БОЈА, чекајте некој да ве ВИКНЕ И ОРГАНИЗИРА, за утре ден да имате мотив и причина да ПЛАЧЕТЕ дека НЕКОЈ ДРУГ ВИ Е КРИВ за вашиот кукавичлук и мрзливост, а и чекајте НЕКОЈ ДРУГ „ГОЛЕМ“ ДА ВЕ СПАСИ И ДА ВИ ПОМОГНЕ !!!
—————————————————–
Веќе ми е повише од јасно зошто заради мојата ЕТНИЧКА ПРИПАДНОСТ, не ми даваат АКРЕДИТАЦИЈА за да го следам овој процес со БУГАРИТЕ.
Очигледно дека процесов е помеѓу БУГАРИТЕ и АЛБАНЦИТЕ (Србо мрзците).
Како што би рекле старите ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА
1941 ФАШИСТИЧКА БУГАРИЈА И БАЛИСТИЧКА АЛБАНИЈА
2022 ЕВРОПСКА БУГАРИЈА И УЧК АЛБАНИЈА.“ – Објави Стоилкович на фејсбук.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Добро утро со Инфомакс: Што е подобро-…

Кафето е еден од најпопуларните пијалаци во…

Добро утро со Инфомакс: Шест видови храна…

Доколку не сте утринска личност, будењето рано…

Добро утро со Инфомакс: Пет најдобри утрински…

После водата, чајот е вториот најпродаван пијалак…

(Видео) Нацев: На Балканот не се очекува…

По денешната ескалација на Украинската криза, во…

(Видео) Интервју: Не можеме да ги нахраниме…

По денешната ескалација на Украинската криза, во…